Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2014 16:24 - Любов или влюбване от пръв поглед?
Автор: liubovtaevechna Категория: Тя и той   
Прочетен: 3461 Коментари: 0 Гласове:
1



 Има ли любов от пръв поглед или това е само влюбване от пръв поглед? Любовта е сложна химична формула, която изключва съществуването на любов от пръв поглед. Но за някои хора любовта е просто математическо уравнение и напълно постижима от пръв поглед.
image

Любовта от пръв поглед си е чиста доза късмет – да си на правилното място, в правилното време и да срещнеш правилния мъж, който е срещнал правилната жена в твое лице. Според някои любовта от пръв поглед си е съдба, небесен дар и невиждана сила, събрала две идеално пасващи си половини. Темата за любовта от пръв поглед стана особено актуална с появата и развитието на сайтовете за запознанства, където предимно на базата на снимки хората се решават да излязат на среща. Факт е също така, че не са малко влюбените двойки, които са се събрали точно благодарение на интернет и любовта от пръв поглед.


image
Любов или влюбване от пръв поглед?Според проучване на английски учени обаче, може да става въпрос единствено за влюбване от пръв поглед, а самата любов възниква с времето (след 12 месеца според тях). Истинската любов е всъщност консумираната любов. Английските учени установили, че страстта, интимността и обвързването са трите неща, които превръщат любовта в истинско и стабилно чувство и тъкмо заради това според тях може да става дума единствено за влюбване от пръв поглед, което е основание за продължаване на взаимоотношенията. 
Не е такова мнението обаче на много женени двойки, чийто брак е резултат от любов от пръв поглед. За тях любовта от пръв поглед може и да е случайност, нещо естествено или пък някаква закономерност, но със сигурност вярват в нея, защото те самите са нейно доказателство.


image
Влюбването и постигането на съвършена любов са сложни процеси, които най-често започват от сетивата ни (феромонен гел). Вследствие от изследвания на американски учени се стига до заключението, че миризмите влияят на емоциите и поведението на хората.Именно феромоните, които се отделят от специални жлези в човешкото тяло, могат да ни накарат да почувстваме любов от пръв поглед и силно сексуално влечение или пък точно обратното – да предизвикат неприязън към някого, чийто аромат не ни допада. Много парфюми са създадени на базата на феромони, което ни кара да се обръщаме след някого, минал покрай нас, чийто аромат е „завъртял главата ни“. Любов или влюбване   от пръв поглед?Така че утвърдилото се схващане, че любовта на мъжа минава през стомаха и, че жените искат пари и внимание, за да се чувстват влюбени, може да бъде леко модифицирано. Любовта първо минава през носа, така че освен за любов или влюбване от пръв поглед, може да говорим за любов от първо ухание. 
Поредните учени, изследвали любовта от пръв поглед, твърдят не само, че тя съществува, но и че мъжете са склонни за 8.2 секунди да се влюбят от пръв поглед. И макар да се смята, че мъжете гледат преди всичко външния вид и си падат най-вече по жени с размери 90, 60, 90, те се влюбват и се осъзнават хипнотизирани най-вече от погледа на една жена. 


image
Учените са доказали също така, че любовта от пръв поглед съществува на базата на сходството. Тоест хората търсят партньори, които приличат на тях по външност. Според различни изследвания 20 процента от браковете са между партньори, които невероятно много си приличат.   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: liubovtaevechna
Категория: Тя и той
Прочетен: 20284
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930